Valmentajat ja ohjaajat

HTS:n valmentajat ja ohjaajat pätevöityvät omatoimisen opiskelun, ohjaajakokemuksen ja kouluttautumisen kautta. Tavoitetasona pidetään, että jokainen seuran ohjaustöitä tekevä käy Suomen Tennisliiton (STL) Ohjaajakoulutuksen (taso I) ja että laajemmin valmennustyötä tekevät ovat vähintään Seuravalmentajatasoisia (taso II).

Laadukkaan valmennustoiminnan kannalta on välttämätöntä, että vastuuvalmentajat ovat riittävän koulutuspohjan omaavia, kokeneita ja luonteeltaan sopivia työskentelyyn lasten ja nuorten kanssa ja että he tuntevat omakseen seuran arvoista ja eettisistä linjauksista muodostetun toimintalinjan. Valmentajien rekrytointi tehdään tätä periaatetta silmällä pitäen huolella.

Valmentajat luovat perustan ohjattavien kehittymiselle ja viihtymiselle seurassa ja harjoituksissa. Valmentajien keskinäiset keskustelut toiminnan ”pyörittämisestä” ovat hyväksi laadukkaan toiminnan takaamiseksi.

HTS:n valmennustoimintaa johtaa valmennuspäällikkö Suheil "Su" Lizana htsvalmennus(at)hotmail.com tai 044 204 9902.

Valmentaja ja HTS

Valmentaja edustaa käytöksellään Hämeenlinnan Tennisseuraa kaikissa tennistapahtumissa. Valmentaja sitoutuu noudattamaan seuran hallituksen hyväksymiä valmennuksen ja toiminnan periaatteita.

Valmentaja suunnittelee ja toteuttaa harjoitukset tunnollisesti ja parhaan kykynsä mukaan sekä käyttäytyy niissä ja kilpailumatkoilla asiallisesti. Valmentaja pitää kirjaa harjoituksissa läsnä olleista pelaajista.

Valmentaja on oikeutettu ja velvollinen kehittämään itseään valmentajana. Valmentaja osallistuu seuran tai liiton järjestämään koulutukseen yhteisesti sovittavassa laajuudessa.

Suheil "Su" Lizana

Valmennuspäällikkö

Su aloitti tenniksen 10-vuotiaana ja pelasi paljon junioriturnauksia Chilessä, Etelä-Amerikassa ja myös Euroopassa.

Vuonna 2000 oli sijoituksissa ensimmäinen U-18 ikäisissä ja kolmas aikuisten sarjassa Chilessä.

Paras ITF ranking oli 122 kaksinpelissä ja 143 nelinpelissä vuonna 2001.

Vuonna 2001 oli myös Chilen FED CUP (Naisten Davis Cup) joukkueessa.

Vuonna 2002 sai stipendin USA:sta ja lähti opiskelemaan ja pelamaan tennistä yliopistossa. Vuonna 2004 ja 2005 voitti NAIA kansallisturnauksen (Auburn University Montgomery).

USA:ssa Su valmistui liikunnanopettajaksi vuonna 2006 ja liikuntatieteiden maisteriksi vuonna 2009 sekä Suomessa valmistui terveystieteiden maisteriksi vuonna 2015.

Hän on valmentannut HTS:ssä vuodesta 2016 lähtien ja suorittanut Suomen Tennisliiton kilpavalmentakoulutuksen (Taso 3) vuonna 2019. Hänellä on valmennuksesta työkokemusta USA:sta ja Suomesta, yhteensä yli 10 vuotta.

Valmennuskielet: suomi, espanja ja englantia.

Yhteystiedot: 044 204 9902 / suheillizana@hotmail.com

Stéphane Gouriou

Valmentaja

Stéphane aloitti tenniksen 9-vuotiaana, ensimmäiset kilpailut 16-vuotiaana. Paljon turnauksia Ranskassa ja Belgiassa. Vuonna 2006 muutti Hämeenlinnaan, liittyi Hämeenlinnan Tennisseuraan (HTS) vuonna 2007 ja aloitti pelaamaan divaripelejä HTS:n joukkueessa. Nykyään A-luokan tasoitus ja sarjapelejä 3-divisioonassa.

Hän opiskeli liikunnanohjaajaksi Reimsissä Ranskassa ja kävi myös Ranskan tennisliiton ohjaajakoulutuksen (I taso). Hän valmensi kaksi vuotta lasten ryhmää Reimsissä.

Hän on valmentannut HTS:ssä vuodesta 2011 lähtien ja suorittanut Suomen Tennisliiton seuravalmentajakoulutuksen (Taso 2) vuonna 2019.

Tennis on iso osa hänen elämäänsä ja hieno laji!

Valmennuskielet: suomi, ranska ja englantia.

Yhteystiedot: 044 510 0743 / stephgouriou@yahoo.fr

Alina Petras

Valmentaja

Alina aloitti tenniksen pelaamisen 10-vuotiaana. Bulgariassa hän oli top 3 rankingissa ja voitti kansallisen mestaruuskisan kaksin- ja nelinpelissä. Hän on harjoitellut ammattitason tennisakatemioissa Wienissä ja Valenciassa.

Juniori ITF ranking oli top 300 ja ammattilaisranking 900 kaksinpelissä ja 800 nelinpelissä.

Hän on urheiluvalmennuksen ja -johdon kandidaatti Haaga-Helia yliopistosta ja erikoistunut kaikenikäisten pelaajien kilpailukykyiseen korkean suorituskyvyn valmennukseen. Hänellä on valmennuksesta työkokemusta 6 vuotta.

Hän on valmentannut HTS:ssä vuodesta 2017 lähtien.

Valmennuskielet: englanti ja venäjää.

Yhteystiedot: 040 688 8445 / alinapetras90@gmail.com

Osmo Tuomisto

Tennisohjaaja

Osmo on pelannut tennistä yli 20 vuotta. Juniori-ikäisenä hän kilpaili säännöllisesti ja voitti jopa Suomen mestaruuden minitenniksessä. Osmo on pelannut pienestä asti HTS-paidalla ja edustaa edelleen HTS-joukkuetta.

Osmo on valmistunut Koulutuskeskus Tavastiasta kone- ja metallialan puolelta koneistajaksi 2010. Työkokemusta löytyy moneltakin eri taholta, mutta viimeiset 3 vuotta hän on työskennellyt liikunnallisen iltapäiväkerhon ohjaajana ja kiertänyt kaikissa Hämeenlinnan Lasten Liikunnan Tuki ry:n kantakaupungin iltapäiväkerhoissa.

Osmo harrastaa urheilua erittäin monipuolisesti myös tenniksen ulkopuolella. Hän pitää fyysisistä treeneistä, joissa liikutaan ja hikoillaan paljon, unohtamatta isoa toistomäärää pallon kanssa.

Osmo on suorittanut Suomen Tennisliiton ohjaajakoulutusta (Taso 1).

Hän on aloittanut tennisohjaajana HTS:ssä syksyllä 2020.

Valmennuskielet: suomi

Yhteystiedot: 040-825 4835 / osmo.tuomisto@gmail.com