Hämeenlinnan Tenniskeskus

HTS:n jäsenet harjoittelevat ja pelaavat Hämeenlinnan Tenniskeskus Oy:n omistamassa Tenniskeskuksessa. Seura ostaa kilpailu- ja valmennustoiminnassa tarvitsemiaan tunteja halliyhtiöltä.

Tenniskeskuksessa on neljä Bolltex-kenttää.

Osoite: Paukkulantie 4

Hallin hoito ja vuorojen varaukset

Mauri Liukkonen, 040- 508 6696

Tenniskeskuksen nettisivut löydät osoitteesta:

Mauri Liukkonen opetteli tenniksen alkeet Aulangolla 1970-luvun puolivälissä. Hän toimii yrittäjänä Hämeenlinnan Tenniskeskuksessa ja kuuluu myös Tennisseuran hallitukseen. Kuva: AP Sarjanto

Tenniksen voi aloittaa koska tahansa – Klassisella pallopelillä on myös sosiaalinen puolensa

– Kentät riittävät ja jokaiselle löytyy pelipaikka, tennisvalmentaja Mauri Liukkonen lupaa. Hämeenlinnan tenniskeskuksessa yrittäjänä työskentelevä Liukkonen on jo vuosikymmenien takaa tuttu kasvo paikallisille pallonlyöjille.

– Aloitin itse 12-vuotiaana Aulangolla vuonna 1974, hän muistelee.

– Tennis oli silloin Hämeenlinnassa vielä lapsenkengissään. Halleista ei ollut tietoakaan ja tietämys lajista oli hyvin vähäistä.

Tenniskeskus perustettiin vuonna 1983 Poltinahon kasarmialueen reunamilla olevaan Paukkulaan, jossa järjestettiin vuoden 1952 olympialaisten 5-ottelun ammunta. Keskuksessa on neljä sisäkenttää ja yksi ulkokenttä.

Kunniakkaaseen 80 vuoden ikään ehtinyt Hämeenlinnan Tennisseura liikuttaa jäsenistöään kuntoilu-, harrastus- ja kilpailumielessä eri ikäryhmissä ympäri vuoden.

– Seura järjestää useita alkeiskursseja vuoden aikana. Muutaman päivän kursseilla tutustutaan lajiin, välineisiin ja käydään läpi perustekniikkaa, Liukkonen kertoo.

– Lajin voi aloittaa 6-vuotiaana, jolloin ohjattu toiminta on vielä leikinomaista, mutta kyllä jotkut 8-vuotiaat alkavat lyödä tosi hyvin.

Alkeiskurssien jälkeen harrastajalla on mahdollisuus saada lisää opetusta jatkoryhmissä.

– Tenniksen suosio on Hämeenlinnassa aina ollut aaltoliikettä ja nyt se taitaa olla taas hiukan nousussa, Tennisseuran hallitukseen kuuluva Liukkonen sanoo.

– Meillä on oikein hyvät prosentit harrastusta jatkavien määrässä, mikä kertoo siitä, että seurassa on hyvät valmentajat.

Jos kipinä iskee, tenniksestä kiinnostuneen ei tarvitse välttämättä odotella alkeiskurssien alkamista. Lajin voi aloittaa koska tahansa ottamalla yhteyttä Liukkoseen.

– Ketään ei käännytetä pois. Alkeita pääsee opettelemaan valmentajan kanssa, mikä toki on maksullista, mutta suurista summista ei todellakaan puhuta.

– Yksinään ei voi tietenkään pelata, mutta minä kyllä autan pelikaverin löytämisessä. Se on yksi tärkeimmistä hommistani täällä.

Liukkonen kuvaa tennistä teknisesti haastavaksi lajiksi, jonka alkeet kannattaa ottaa kunnolla haltuun.

– Jos alussa opit väärin, tapojen muuttaminen voi myöhemmin olla tosi vaikeaa, hän pohtii.

– Tennis on kokonaisvaltaista ja monipuolista liikuntaa, jolla on myös merkittävä sosiaalinen puolensa. Vaikka laji on vaikea, hyvän opastuksen kautta harrastaja alkaa saada aika nopeasti mielekkäitä kokemuksia.

Lähde: Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset 12.1.2019 (AP Sarjanto)

Kausi alkaa 27.8.2018 ja päättyy 2.6.2019

Tenniskeskus suljettu