Kilpailunjohtaja Raine Jussilan ja puheenjohtaja Pertti Kiviniemen edustama HTS sai arvokkaan tunnustuksen tennisliitolta. Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan Tennisseuralle Vuoden seurateko -palkinto - "Teemme kaikkemme ollaksemme tunnustuksen arvoinen"

Hämeenlinnan Tennisseura sai mainetta ja kunniaa Suomen Tennisliiton vuotuisessa palkitsemistilaisuudessa. Yleensä tennisgaalan nimellä järjestettävä tapahtuma pidettiin tänä vuonna vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi verkossa.

Palkinnon saamisen perusteena oli seuran toiminta tasa-arvoisen ja turvallisen harrastusympäristön eteen.

– Olemme kiitollisia ja ylpeitä saamastamme palkinnosta. Teemme jatkossakin parhaamme ollaksemme saamamme arvokkaan tunnustuksen arvoinen, lupaa HTS:n puheenjohtaja Pertti Kiviniemi.

Tennisliiton mukaan HTS:n toiminnasta heijastuu vastuullinen ja tasa-arvoinen kuva ja seuran yleiskuva on positiivinen. Lisäksi seura on kunnostautunut vastuullisena kisajärjestäjänä, ja seuran valmentajat ovat kouluttautuneet liiton alaisuudessa. HTS:n kilpailujohtaja Raine Jussila on palkittu jo aiemmin osoituksena seuran hyvästä maineesta kilpailujen järjestäjänä.

– Yksi konkreettinen ja ajankohtainen teko oli seuran palvelumuotoilijan Mauno Rintakosken tekemä Häirintävapaa urheilutoiminta Hämeenlinnan Tennisseurassa -opas. Toimintaohje on laadittu seuran valmentajien, hallituksen ja muiden vapaaehtoisten tukimateriaaliksi epäasiallisen käytöksen ennaltaehkäisemiseksi ja mahdollisesti esiin tulevien tapausten selvittämiseen ja käsittelyyn, Kiviniemi kertoo.

Hyvä tilanne

Kiviniemen mukaan Hämeenlinnan Tennisseuran tilanne on vaikeasta koronatilanteesta huolimatta ollut koko ajan normaali.

– Olemme saaneet jatkaa toimintoja niin kesällä kuin nyt syksyllä. Olemme noudattaneet tiukasti Tennisliiton ohjeita, joita on tarkennettu viikoittain koko tautitilanteen ajan. Tässä asiassa onnistuminen on varmasti myös vaikuttanut saamaamme huomioon, puheenjohtaja arvelee.

HTS:llä on 313 jäsentä. Kevätkaudella valmennuksessa oli 164 ja syksyllä 174 pelaajaa. Lisäksi HTS työllistää kolme päivittäin työskentelevää valmentajaa.

Hämeen Sanomat 24.11.2020 / Joonas Lainesalo

80 vuotta pitää sisällään monta tennistarinaa!

Hämeenlinnan Tennisseura on vireä vanhus

Hämeenlinnan Tennisseura on perinteinen hämeenlinnalainen urheiluseura. Noin 300 jäsenen seura juhlii kesäkuun 14. päivä 80-vuotissyntymäpäiviään hyvinvoivana laadukasta valmennusta tarjoavana liikuttajana. (HäSa)

Hämeen Sanomat julkaisi toimittaja Joonas Lainesalon kirjoittaman artikkelin 80-vuotissyntymäpäiväänsä juhlivasta Hämeenlinnan Tennisseurasta.

Artikkeli on luettavissa alla olevasta liitetiedostosta.

PDF-tiedostoHTS_on_vireä_vanhus.pdf (351 kB)
Hämeen Sanomien artikkeli 14.6.2019
Hämeenlinnan Tennisseuran väkeä kuvattuna kesäkuussa vuonna 2015. Kuvaaja: Esko Tuovinen

(Hämeen sanomat 16.2.2019)

Mielipide: Taustaselvitykset ovat perusasioita seuratoiminnassa

Tiistaina 12.2.2019 oli Hämeen Sanomissa toimittaja Laura Myllykosken kirjoitama tärkeä ja ajankohtainen artikkeli koskien urheiluseuratoimijoiden rikostaustaotteen selvittämistä ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran päätöstä näyttää mallia muille hämeenlinnalaisille urheiluseuroille tutkimalla valmentajiensa rikostaustaotteet.

Artikkelin ”päähenkilön” HJS:n päätös selvittää toimijoidensa rikostausta-asiat on erittäin tärkeä ja huomionarvoinen viesti kaikille muillekin urheiluseuroille.

Muuten varsin ansiokkaassa kirjoituksessa huomiotani herättää kuitenkin tapa, jolla HJS:n toiminta – kaikella kunnioituksellani seuraa kohtaan – tuotiin kovin vahvalla tavalla julkisuuteen ja seura nostettiin kyseisessä asiassa jalustalle ja edelläkävijäksi.

Vertailuun otettiin muutama iso paikallinen seura, joiden tässä asiassa mahdollisesti puutteellinen toimintatapa yleistettiin koskemaan kaikkia muitakin paikallisia seuroja.

Kommentti-osiossa toimittaja kirjoittaa mm., että HJS:n päänavaus rikostaustaotteiden suhteen on tärkeä, mutta muiden lajien hämeenlinnalaisseurojen suhtautuminen toimijoidensa taustojen selvittämiseen oli yllätys.

Myös artikkelin apuotsikon ”Muut hämeenlinnalaisseurat eivät asiasta juuri kysele” todellisuuspohja mietityttää ja ihmetyttää.

Artikkelissa mainittujen seurojen osalta asia saattaa olla niin kuin on kirjoitettu, mutta kuinkahan laajan taustakyselyn toimittaja on tehnyt voidakseen yleistää mainitun puutteellisen toimintatavan koskemaan kaikkia muita hämeenlinnalaisia seuroja.

Hämeenlinnan Tennisseurassa valmentajien rikostausta-asia on hoidettu Oikeusrekisterikeskuksen ohjeiden ja velvoitteiden mukaisesti aikanaan kuntoon ilman, että seura olisi pyrkinyt sillä maakuntalehden etusivulle tai muutenkaan tekemään asiasta sen suurempaa julkisuusnumeroa.

Asian kuntoon saattamisella haluttiin osaltaan varmistaa seuran valmennuksessa ja ohjauksessa olevien lasten ja nuorten turvallisuus.

Seurajohto halusi toteuttaa selvityksen siitä huolimatta, että se luottaa valmentajiinsa täydellisesti.

Hämeenlinnalaisessa urheiluseurakentässä kyseisen asian mallikkaasti hoitaneita seuroja on artikkelin hieman syyttävistä väitteistä huolimatta useampia.

Hämeenlinnan Tennisseuran slogan on ”Perusasiat kunnossa – tulevaisuus hallussa”.

Seuratoimijoiden taustojen selvittäminen on yksi ja erittäin tärkeä osa kunnossa olevia seuratoiminnan perusasioita.

Pertti Kiviniemi

Hämeenlinnan Tennisseura

Kuva: Pekka Rautiainen

Liikunnan taustavaikuttaja

Hämeenlinnan Tennisseuran puheenjohtaja ja yhteishengen luoja Pertti Kiviniemi sai kunnian olla ensimmäinen Hämeen Sanomien julkaisemaan juttusarjaan haastateltu urheilun taustavaikuttaja, eikä suinkaan pelkästään taustavaikuttaja vaan - kuten tiedämme - mitä aktiivisin ja omalla esimerkillään seuraa luonnikkaasti johtava toimija.

Pertistä ja hänen tennikseen liittyvistä ajatuksistaan kertova juttu julkaisiin Hämeen Sanomissa 5.6.2018 ja koko tarina löytyy alla olevasta  liitetiedostosta.