Suomen Tennisliiton kilpailutoiminnan info, kesäkuu 2019

20.6.2019

Suomen Tennisliitto on lähettänyt seuroille kilpailutoiminnan kesäkuun tietopaketin. Ohessa tietopaketti HTS:n jäsenille tiedoksi ja mahdollisia toimenpiteitä varten.

1. Vuodelle 2020 myönnetyt arvokilpailut sekä kilpailusarjojen osakilpailut

Liitteenä myönnetyt järjestelyoikeudet arvokilpailuille vuodelle 2020 (suurin osa jo aiemmin myönnettyjä 2-vuotisia järjestelyoikeuksia), sekä kilpailusarjojen osakilpailujen järjestelyoikeudet vuodelle 2020.

Tarkistattehan tarkasti mitä seurallenne on myönnetty. Kilpailut kirjataan Ässään elo-syyskuussa ja samalle saatte niihin turnausavaimet.

Ilman järjestäjää on vielä senioreiden SM-kilpailuja, Tykkimäki osakilpailuja ja Luokkamestaruussarjan osakilpailuja. Mikäli olette kiinnostuneita näiden järjestämisestä, laitattehan allekirjoittaneelle sähköpostia. Käsittelemme nämä hakemukset elokuun puolessa välissä.

2. Ässän ja TennisClubin yhteys

Tennisliiton seuroille tarjoaman toiminnanohjausjärjestelmän TennisClubin ja Tennisliiton kilpailujärjestelmän Ässän välille avataan yhteys, jonka avulla seurojen jäsenet saavat automaattisesti pelaajanumeron ja voivat tilata itselleen Ässän käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tämä helpottaa uusien pelaajien kirjautumista Ässään, koska Tennisliitto ei enää toimi välikätenä rekisteröinnissä. Yhteyden avulla pyritään myös estämään muiden kuin seuroissa jäsenenä olevien kilpaileminen.

Yhteyden avaaminen on päätetty ajoittaa syyskauden alkuun. Näin varmistetaan, että käyttöönottoon liittyvä tuki ja ohjeistus ei häiriinny kesälomien vuoksi. Talvikauden 2019-2020 aikana yhteys lisää vain uudet jäsenet Ässään. Kun tämän toimivuus on varmistettu, avataan toisessa vaiheessa yhteys, joka estää pelaajien kilpailemisen, kun heidän jäsenyytensä seurassa on päättynyt (eikä pelaajalla ole uutta kilpailemiseen oikeuttavaa jäsenyyttä).

Tässä vaiheessa seurojen kannalta on tärkeää varmistaa tietojen ylläpitäminen TennisClubiin. Pelaajien tiedoissa tulee olla ainakin nimi, syntymäaika (voi olla esim. 1.1.1900) ja sukupuoli. Mikäli seuranne ei käytä lainkaan TennisClubia, seura voi antaa liitolle oikeuden ylläpitää pelaajatietoja TennisClubissa. Tämä ei kuitenkaan ole toivottavaa, sillä tässä tapauksessa seuran jäsenyyden alla voi kilpailla sellaisia pelaajia, jotka eivät oikeasti ole seuran jäseniä. TennisClubin käytössä apua saa seurapalvelupäällikkö Henrik Zilliacukselta (henrik.zilliacus@tennis.fi).

3. Päivitetyt kilpailumääräykset

Teille on aiemmin annettu jo tiedoksi voimaan astuvia sääntömuutoksia. Kilpailumääräykset päivitetään näiltä osin https://www.tennis.fi/kilpailut/kilpailumaaraykset/ sivuille kesäkuun loppuun mennessä.

4. Senioreiden kilpailusarja

Kilpailutoimikunta on päättänyt, että vuonna 2020 aloitetaan pilottikokeiluna Senioreiden kilpailusarja. Ensimmäisenä vuonna kokeillaan ikäluokkia 45v ja 60v. Kyseessä on 2-pelisarja. Sarjaa pelataan kahdella eri tasolla, ns. SM-taso ja D-luokkaan rajattu harrastetaso. Sarjaan tavoitellaan neljää osakilpailua. SM-tasolla ko ikäluokan SM-kilpailut ovat osa sarjaa.
Syyskuussa määritellään tarkemmin sarjan säännöt sekä määritellään kilpailujen ajankohdat.
Kilpailut asetetaan seuroille hakuun syksyllä 2019.

5. Tykkimäki Team Tour

Tykkimäki Team Tour jatkuu Etelä-Suomessa sisäkaudella 19-20. Lisätietoa: https://www.tennis.fi/kilpailut/tykkimaki-mini-ja-miditennis-tour/tykkimaki-mini-ja-midi-team-tennis/

Ilmoittautumiset: gabor.lovro@granitennis.fi – kaikki innolla mukaan!

Mukavaa tenniskesää kaikille!

Terveisin,