Suomen Tennisliiton kilpailutoiminnan info, tammikuu 2019

23.1.2019

Suomen Tennisliitto on lähettänyt seuroille kilpailutoiminnan tammikuun tietopaketin. Ohessa tietopaketti HTS:n jäsenille tiedoksi ja toimenpiteitä varten.

1. SEURAAVA TASOLUETTELO

Seuraava tasoluettelo julkaistaan torstaina 24.1.2019.  Tasoluettelossa on huomioitu pisteet 6.1.2019 asti.
Viikonlopun 25.-27.1.2019 kilpailuihin ilmoittaudutaan nykyisen luettelon mukaisesti.
HUOM! Yleisessä sarjatenniksessä (mukaan lukien Tennisliiga) otetaan uusi tasoluettelo käyttöön heti tasoluettelon ilmestymisen jälkeen! Muistakaa tarkistaa siis pelaajajärjestys!

Tasoluettelon ilmestymiseen saakka tammikuun pisteet on prosessoitu nykyisten tasojen mukaan.

2. JUNIOREIDEN SM-LIIGACUP

Kilpailu pelataan 5.-7.4.2019.

 

JÄRJESTÄJÄT:

10v: GT/EVS (Kauniainen/Espoo), kilpailunjohtaja: Gabor Lovro (gabor.lovro@granitennis.fi)
12v: Smash-Kotka (pojat pelaavat Kotkassa, tytöt Kouvolassa), kilpailunjohtaja: Pasi Ahti (pasi.ahti@smashtennis.fi)
14v: PVS (Pori), kilpailunjohtaja Johanna Liljegren (johanna.liljegren@pvs.fi)

 

SÄÄNNÖT:

Kilpailun säännöt liitteenä.
Lyhyesti sanottuna pelataan tänä vuonna luokissa 10-, 12- ja 14-vuotiaat. Mukaan mahtuu poikien luokissa 16 joukkuetta, tytöissä 8 joukkuetta/ikäluokka. Otteluparissa pelataan kaksi 2-peliä ja yksi 4-peli. Kaikille taataan kaksi otteluparia (kaavio pelataan kahteen suuntaan). Joukkueen osallistumismaksu on 150e, ja järjestävä taho laskuttaa joukkueita.

Samasta seurasta voi osallistua kuhunkin luokkaan useampia joukkueita. Pelaaja voi pelata vain sen seuran joukkueessa (yhdessä joukkueessa), jossa hänen edustusoikeutensa on kilpailun aikana. Seurasiirrot on tehtävä STL:n edustusmääräysten mukaisesti. Tarvittaessa tämän lisäksi sarjasiirtoanomuksen voi tehdä kyseistä kilpailua varten sähköpostilla Tennisliiton kilpailupäällikölle viimeistään kaksi viikkoa ennen kilpailun alkamisaikaa. Hakemuksesta tulee ilmetä varsinaisen seuran hyväksyntä. Mikäli haetaan tätä poikkeussiirtoa, ei pelaajalla voi olla voimassa muuta sarjasiirtoa yleiseen sarjatennikseen. Kilpailuun voivat osallistua Suomen kansalaiset ja maassamme vakinaisesti asuvat muun maan kansalaiset jotka ovat STL:n jäsenseuran jäseniä. Pelaajat saavat osallistua ainoastaan omaa sukupuolta edustavaan luokkaan.

 

ILMOITTAUTUMINEN:
Kaikkien joukkueiden tulee ilmoittautua
Junioreiden SM-liigacupiin kisajärjestäjälle viimeistään 24.3.2019. Nuorten sarjatennikseen tehdyt ilmoittautumiset eivät ole siis voimassa. Seuran edustaja ilmoittaa joukkueen. Ilmoittautuminen tehdään sähköpostilla kilpailunjohtajalle. Ilmoittautumisessa on kerrottava: joukkueen seura (numerolla eroteltava jos seurasta useampi joukkue, esim. GT, GT2 jne), vähintään kolme pelaajaa,  kapteeni/yhteyshenkilö (nimi, sähköposti ja puhelinnumero). Samalla on ilmoitettava laskutusosoite osallistumismaksua varten. Järjestävä seura laskuttaa maksut.

 

KAAVIOT JA AIKATAULUT:
Kilpailunjärjestäjä lähettää ilmoittautumisen yhteydessä kerätyt joukkueiden tiedot allekirjoittaneelle ma 25.3. Kaaviot laaditaan Tennisliitossa. Kaavioiden laadinnan jälkeen kilpailunjärjestäjä aikatauluttaa kilpailun. HUOM! Kaikkien mukaan ilmoittautuvien tulee varautua että kilpailu aloitetaan perjantaina heti aamusta.

 

3. KILPAILUMÄÄRÄYKSET

Uudet päivitetyt kilpailumääräykset astuivat voimaan 22.1.2019 hallituksen päätöksellä. Alla kootusti määräyksiin tulleet muutokset kursivoituna. Päivitetyt kilpailumääräykset on julkaistu http://www.tennis.fi/kilpailut/kilpailumaaraykset/

Alla tiivistetysti muutokset.

YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET

Kurinpitosäännöt on uudistettu ja ovat kilpailumääräyksistä erillisenä dokumenttina.

Mikäli osallistujamäärää on rajattu ilmoittautumisajan mukaan, on ratkaisevaa, aika joka näkyy kilpailunjärjestäjille Tournament planner ohjelmassa. Ajaksi kirjautuu se hetki, kun pelaaja on viimeisen kerran muokannut kyseisen kilpailun ilmoittautumistaan. Jos esimerkiksi pelaaja on ensin ilmoittautunut 2-peliin ja täydentää ilmoittautumista myöhemmin osallistuakseen myös 4-peliin, muuttuu ilmoittautumisajankohdaksi kummankin luokan osalta jälkimmäinen aika. Suosittelemme hoitamaan kaikki ilmoittautumiset kerralla, mikäli ilmoittautumista on rajattu ilmoittautumisajan mukaan.

HUOM! Tämä kannattaa kirjata omaan kilpailukutsuun, mikäli osallistujamäärää rajataan ilmoittautumisajan mukaan!

TEHO SPORT FINNISH TOUR

Kilpailussa järjestävä seura jakaa rahapalkintoja seuraavasti (arvontahetken osallistujamäärä ratkaisee):

Naiset:
- vähintään 12 osallistujaa, jotta palkintorahoja maksetaan
- vähintään 16 osallistujaa, jotta välieristä maksetaan palkintorahaa

Miehet:
- vähintään 16 osallistujaa, jotta palkintorahoja maksetaan
- vähintään 24 osallistujaa, jotta puolivälieristä maksetaan palkintorahaa

TEHO SPORT FINNISH JUNIOR TENNIS TOUR

Muihin osakilpailuihin kuin SM-kilpailuihin voivat osallistua sekä Suomen että muiden maiden kansalaiset. Muiden maiden kansalaisille on pojissa neljä kiintiöpaikkaa ja tytöissä kaksi paikkaa. Myös ulkomaalaiset pelaajat ilmoittautuvat kilpailunjärjestäjälle. Seura esittää kilpailuun ilmoittautuneet ulkomaalaiset Tennisliittoon ja Tennisliitto määrittää heidän järjestyksen. Ensisijaisena määrittelynä käytetään ATP/WTA-rankingia, toissijaisesti ITF World Tennis Rankingia ja kolmanneksi kansallista rankingia. Mikäli kaavio ei ole täynnä, voidaan ulkomaalaisia ottaa mukaan enemmän.

SENIOREIDEN SM-KILPAILUT

Sisä- ja ulkokenttien mestaruuskilpailujen järjestämisoikeudet haetaan kilpailutoimikunnan määrittämien aikojen mukaan.

Mitaleja jaetaan, mikäli pelaaja tai pari on voittanut vähintään yhden ottelun. WO lasketaan otteluksi.

CINIA JGP

10-vuotiaiden luokassa, pääsarja pelataan no-ad ja kolmas erä pelataan ottelutie-breakina (10 pisteeseen asti).

Kaavioiden arvonta suoritetaan Tennisliitossa.

Karsinnasta tulleet pelaajat arvotaan pääsarjakaavion tyhjille paikoille aikaisintaan, kun kaikki kyseisen luokan viimeisen karsintakierroksen ottelut on kuulutettu kentälle.

JGP-osakilpailut (pois lukien masters) pelataan la-ma. Kilpailunjärjestäjä voi anoa kilpailupäälliköltä muutosta, että kilpailu pelataan pe-su (-ma).

KOULULAISTEN MESTARUUSKILPAILUT

Yläkoulun harrastesarjaa ei pelata. Yläkouluun lisätään jatkosarja.

LUOKKAMESTARUUSSARJA

4-pelissä ja sekanelinpelissä mukaan kutsutaan mastersiin 16 eniten pisteitä kerännyttä pelaajaa, jotka voivat valita parikseen pelaajan, jonka kanssa on pelannut ko luokkaa kauden aikana Luokkamestaruussarjassa.

Mastersissa jaetaan palkinnoksi lahjakortit.

VASTALAUSEET

Olosuhteita tai ottelujärjestelyitä koskevassa asiassa kotijoukkueelle voidaan antaa sakko välillä 50-250e.

RANKINGJÄRJESTELMÄ

Seurakilpailuista (Club tournaments), ei kerry rankingpisteitä.

 

Lähde:

Suomen Tennisliiton kilpailutoiminnan info seurojen yhteyshenkilöille, tammikuu

Raisa Törnroos-Heinonen
Tennisliitto, kilpailupäällikkö