Ajankohtaista

”JASKAN MALJA” on kiertopalkinto, jonka tarkoituksena on kannustaa Hämeenlinnan Tennisseuran jäsenistöä ja muita tennisurheilun parissa toimivia aktiivisesti, aloitteellisesti ja innostavasti toimimaan seuran ja hämeenlinnalaisen tenniksen hyväksi. Kiertopalkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010.
Suomen Tennisliitto on lähettänyt seuroille kilpailutoiminnan joulukuun tietopaketin. Ohessa tietopaketti jäsenille tiedoksi ja toimenpiteitä varten.
Valtioneuvosto on hyväksynyt eduskunnalle annettavan liikuntapoliittisen selonteon. Selonteko kattaa mm. linjaukset liikunnan lisäämisestä elämän eri vaiheissa, liikuntapaikkarakentamisesta, liikunnan kansalaistoiminnasta ja huippu-urheilusta. Päämääränä on lisätä merkittävästi ihmisten fyysistä aktiivisuutta. Jyväskylän yliopisto on tuottanut selonteon tausta-aineistoksi kattavan tutkimuskatsauksen.
Maailman antidopingtoimisto WADA on julkistanut vuoden 2019 kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -luettelon. Luettelossa määritetään, mitkä aineet ja menetelmät ovat kiellettyjä kilpailujen aikana ja kilpailujen ulkopuolella ja mitkä aineet ovat kiellettyjä missäkin urheilulajissa.
Suomen Tennisliitto palkitsi vuoden parhaat perinteiseen tyyliin Tennisgaalassa 16.11.2018. Tennisgaala järjestettiin Hotelli Clarionissa Jätkäsaaressa Helsingissä.
Suomen Tennisliitto on julkaissut koosteen tenniksen eri pelitapojen säännöistä ja pistelaskusta.
Tennisliitto edistää toiminnassaan yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Tasa-arvo-ohjeistuksessa on seuroille yhdenvertaisuuteen, tasa-arvoon ja urheilun eettisiin asioihin liittyviä ohjeita, joita Tennisliitto suosittelee seuroille.
Seurat ovat keskeisessä asemassa suomalaisessa liikuntakulttuurissa. Liikuntakulttuurin moninaistumisesta huolimatta seurat ovat organisoidun liikunta- ja urheilutoiminnan ydinyksiköitä. Niiden merkitys niin huippu- ja kilpaurheilun kuin harrasteliikunnankin näkökulmasta on suuri. Ennen kaikkea lasten ja nuorten liikuttajina ja liikuntaan sosiaalistajina seurojen rooli on nykytilanteessa jokseenkin korvaamaton.