Ajankohtaista

Asioidessaan lääkärillä urheilijan tulee kertoa kuuluvansa dopingvalvonnan piiriin. Tällöin lääkäri pystyy tarkistamaan heti, onko aiottu hoito sallittu tai vaatiiko se esimerkiksi erivapauden hakemista.
”JASKAN MALJA” on kiertopalkinto, jonka tarkoituksena on kannustaa Hämeenlinnan Tennisseuran jäsenistöä ja muita tennisurheilun parissa toimivia aktiivisesti, aloitteellisesti ja innostavasti toimimaan seuran ja hämeenlinnalaisen tenniksen hyväksi. Kiertopalkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010.
Suomen Tennisliitto on lähettänyt seuroille kilpailutoiminnan joulukuun tietopaketin. Ohessa tietopaketti jäsenille tiedoksi ja toimenpiteitä varten.
Hämeenlinnan Tennisseura on kuluvana vuonna ottanut käyttöön Suomen Tennisliiton jäsenseuroilleen tarjoaman Seurojen Toiminnanohjausjärjestelmän, TennisClubin. Järjestelmän yhtenä tärkeänä osana on seuran toimintaa entistä paremmin palveleva jäsenrekisteriosio.
Valtioneuvosto on hyväksynyt eduskunnalle annettavan liikuntapoliittisen selonteon. Selonteko kattaa mm. linjaukset liikunnan lisäämisestä elämän eri vaiheissa, liikuntapaikkarakentamisesta, liikunnan kansalaistoiminnasta ja huippu-urheilusta. Päämääränä on lisätä merkittävästi ihmisten fyysistä aktiivisuutta. Jyväskylän yliopisto on tuottanut selonteon tausta-aineistoksi kattavan tutkimuskatsauksen.
Maailman antidopingtoimisto WADA on julkistanut vuoden 2019 kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -luettelon. Luettelossa määritetään, mitkä aineet ja menetelmät ovat kiellettyjä kilpailujen aikana ja kilpailujen ulkopuolella ja mitkä aineet ovat kiellettyjä missäkin urheilulajissa.
Suomen Tennisliitto palkitsi vuoden parhaat perinteiseen tyyliin Tennisgaalassa 16.11.2018. Tennisgaala järjestettiin Hotelli Clarionissa Jätkäsaaressa Helsingissä.
Suomen Tennisliitto on julkaissut koosteen tenniksen eri pelitapojen säännöistä ja pistelaskusta.
Tennisliitto edistää toiminnassaan yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Tasa-arvo-ohjeistuksessa on seuroille yhdenvertaisuuteen, tasa-arvoon ja urheilun eettisiin asioihin liittyviä ohjeita, joita Tennisliitto suosittelee seuroille.